Què és el permís per punts?

Empresa - AutoJGuix

Informació: Institut Català de Trànsit

El permís per punts va entrar en vigor l’1 de juliol del 2006 arran de la publicació al BOE de la Llei 17/2005, de 19 de juliol, per la qual es regula el permís i la llicència de conducció per punts i es modifica el text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària, modificada posteriorment per la Llei 18/2009.

Des d’aquesta data els titulars de permisos de conduir, per norma general, disposen d’un total de 12 punts, excepte els titulars de permisos amb una antiguitat inferior a tres anys i els que, després de perdre l’assignació total de punts, han obtingut de nou el permís o la llicència, que disposen de 8 punts.

El crèdit de punts és únic i independent de si s'és titular d'una llicència o un permís de conducció, i, per tant, el titular d’una llicència que obtingui un permís mantindrà el mateix crèdit de punts.

A més, els titulars de permisos de conducció que conservin tots els punts per no haver estat sancionats en ferm per la via administrativa rebran una bonificació de dos punts, després del tercer any, i d'un punt més al cap dels tres anys següents, de manera que poden acumular un màxim de quinze punts.

Consulta el teu crèdit de punts a www.dgt.es